Krajšia budúcnosť pre ožívajúce príbehy

Spoločenská miestnosť a chodba na pobočke SNP prešli vďaka projektu "Krajšia budúcnosť pre ožívajúce príbehy", ktorý z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, nábytkovou revitalizáciou, ktorá neskutočným spôsobom pozdvihla nielen estetickú časť knižnice, ale aj mimoriadne zvýšila komfort návštevníkov. Spoločenská miestnosť po novom získala aj oddychový kútik spojený s kuchynkou pre prednášajúcich hostí a personál, rovnako aktuálne zakonzervovaný hudobný fond získal krajšie úložné priestory a farbami tiež "prekukla" spoločenská časť pre návštevníkov. Chodba teraz slúži ako čitáreň pre dospelých, ale aj pre deti a mládež, ktorí sa môžu uvelebiť v pohodlných kreslách alebo na pohovke a prečítať si zaujímavú knihu alebo časopis. Po obvode stien sme vďaka sklápacím stolíkom vytvorili aj priestor na tvorivé dielne pre deti v rámci kultúrno - vzdelávacích podujatí.

Pobočka SNP každý mesiac vykazuje mimoriadne vysoké štatistiky návštevnosti a realizovaných podujatí pre deti MŠ a žiakov ZŠ, špeciálnych škôl a tiež školských klubov, preto bolo našou povinnosťou a tiež túžbou vytvoriť nielen návštevníkom tejto pobočky, ale aj knihovníčkam, ktoré tam pracujú, príjemné a estetické prostredie. My veríme, že sa nám to podarilo a vy sa môžete kochať touto krásnou premenou.

Priestory spoločenskej miestnosti sa oficiálne otvorili 18.októbra 2023 za účasti hercov z Mestského divadla Považská Bystrica, ktorí svojím interaktívnym predstavením "Povedz mi o umení" zaujali žiakov 8. ročníka VI.ZŠ, v budove ktorej pobočka SNP sídli.

 

Fotogaléria

62 fotografií