Dary reči 2013

 

 

Považská knižnica v Považskej Bystrici

v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja

 

vyhlasuje bienále 11. ročníka súťaže v literárnej tvorivosti

Dary reč

 

Regionálnou súťažou v literárnej tvorivosti Dary reči chceme osloviť nadaných, tvorivých ľudí a dať im priestor na umelecké spracovanie  vnímavých myšlienok, videní, predstáv, pocitov, túžob. Súťaž je určená nielen žiakom a študentom základných a stredných škôl v regióne, ale aj dospelým, ktorí radi píšu a chcú prezentovať svoju tvorbu na verejnosti. Považská knižnica ju organizuje už po jedenástykrát . Téma literárnych  prác je ľubovoľná, osobitne budeme hodnotiť práce s témou Môj rodný kraj, zo všetkých naj..., v ktorých môže súťažiaci  predstaviť región, mesto či obec, v ktorej žije a vyzdvihnúť, na čo je hrdý/á, čo ho trápi, čo mu vadí, čo by  zmenil...

Podmienky súťaže:

Prihlásiť sa môžu autori so svojou dosiaľ nepublikovanou tvorbou poézie a prózy.

Práce posielajte trojmo  v maximálnom rozsahu 3 strany, najviac 2 práce z každého žánru. Na vrchnom liste každej práce treba uviesť presné identifikačné údaje: meno, priezvisko, adresa, vek, kategória, e-mail, telefón. Zároveň je potrebné poslať práce elektronicky na beletria@kniznicapb.sk.

Obálku s prácami označte heslom „Dary reči“ a zasielajte na adresu Považská knižnica, Ul. Štúrova 41/14, 017 45 Považská Bystrica.

 

Kategórie súťažiacich:

 

I. veková kategória       žiaci ZŠ /5 - 9 roč./

2. veková kategória      študenti  SŠ

3. veková kategória      študenti VŠ a dospelí

   

Žáner: poézia, próza

 

Téma:  -   ľubovoľná

              -   Môj rodný kraj, zo všetkých naj...

 

    Uzávierka súťaže je 30. 4. 2013. Bližšie informácie na  t č. 4653515, p. Šaradinová, beletria@kniznicapb.sk.

      Práce doručené po uzávierke nebudú do súťaže prijaté. Tie, ktoré nebudú spĺňať uvedené formálne náležitosti, nebudú hodnotené. Slávnostné vyhodnotenie sa uskutoční druhý júnový týždeň 2013, ktorého súčasťou bude aj zborník víťazných prác.